Projecte binding: entrenadors de grans lectors

Col·laborem en el Projecte Binding de la Universitat de Barcelona. L’objectiu és millorar la velocitat lectora i la capacitat de comprensió de textos en nens de Primària.

Des del mes de novembre està treballant amb la metodologia Binding a l’aula, realitzant diferents sessions conjuntes de lectura i jocs cooperatius guiats per les professores. Un dels principals objectius de la primera fase és aconseguir més velocitat lectora, sobretot la dels nens als quals els costa una mica més llegir. Per això comptem amb la col·laboració dels pares a casa.

Una pràctica individual de 10 minuts al dia que ajuda a crear el bon hàbit de la lectura des de petits. Els alumnes realitzen exercicis des de casa en una plataforma en línia, un programa d’ordinador, que permet el seguiment.

Tots els alumnes han estat avaluats individualment per identificar els que tenen alguna dificultat en l’adquisició o de la lectura per tal d’estimular-los i ajudar-los a que millorin significativament la competència lectora que repercuteix en un millor rendiment acadèmic. Les sessions que es realitzen a casa estan personalitzades en funció de les necessitats de l’alumne.

Els objectius del projecte són millorar la velocitat lectora i la capacitat de comprensió de textos en alumnes de Primària identificant a aquells que necessiten més ajuda per situar-se al nivell adequat a la seva edat i curs acadèmic, sense deixar que cap nen es quedi enrere. Els nens amb dificultats poden millorar molt i aconseguir molt bon ritme de lectura fent 4 sessions setmanals a casa i les sessions conjuntes a l’aula amb la professora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *