Projecte ATRIUM

El nen petit viu la seva fe de manera senzilla i aprèn a través dels sentits. Moltes coses les comprèn gràcies a la seva capacitat de sorpresa i admiració.

Des del convenciment de la capacitat natural que tenen els nens de apropar-se a Déu, el programa Atrium pretén ser una ajuda a la vida de fe infantil, de manera que els nens puguin créixer en coneixement, fe i amor a Déu des dels primers anys de la seva vida, donant suport a la tasca primera i insubstituïble dels pares.

El mètode Atrium integra el contingut del missatge cristià amb l’obertura espontània del nen a l’experiència del transcendent i del Misteri de Déu, a través d’una selecció de temes que són els que més interessen als nens. Així, Jesús és presentat com el Bon Pastor, aquell que ofereix un amor incondicional i de protecció, com el que els nens entenen i demanden. Els temes segueixen una organització temporal segons el calendari litúrgic, que s’ordena al voltant de les grans festes cristianes, Pasqua i Nadal, de manera que els nens comencen el seu camí en la fe des de la confiança i la perspectiva de la celebració joiosa de la Vida i dels misteris de la fe.

Setmanalment els nens participen de l’Atrium en grup partit, bé amb la seva tutora a la classe, bé a l’aula Atrium. L’aula Atrium és un ambient preparat perquè els nens puguin interioritzar el missatge no només a través de l’escolta, sinó també a través de l’activitat, amb materials sensorials específics. El peculiar del material usat a Atrium, és que aquest no vol portar el nen a conèixer un concepte ni a considerar una idea, sinó que pretén acostar el nen a Déu; el material d’Atrium és un ajut a la vida de fe infantil, una ajuda a la seva pregària personal.

Per ensenyar a resar als nens és molt important el silenci. En Atrium cuidem l’actitud i l’ambient, procurant que la concentració, la sorpresa i el silenci guiïn i acompanyin els nens cap a la contemplació.

Mensualment convidem als pares a participar amb els nens en una classe d’Atrium, ajudant-los a entendre les necessitats dels seus fills i oferint suggeriments sobre activitats en família senzilles, que van creant l’ambient familiar de fe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *