La Lletra Petra

Durant la reunió de coordinadores d’infantil i responsables de les proves de P5 de lectura es va presentar la nova prova de lectura “La Lletra Petra”, per part de la Imma Font i Teisa Dalmau.

El dilluns 27 d’abril va tenir lloc a La Vall Infantil una sessió de treball entre les coordinadores d’Infantil i les responsables de realitzar les proves de lectura als nens de P5, que els col·legis de la Institució Familiar d’Educació estan realitzant des de l’any 2003.

Després d’un estudi de camp al 2003, vam descobrir que no hi havia cap prova de lectura en català que contemplés l’educació infantil. Com des de la Institució considerem la lectura un aspecte clau del procés de maduració del nen, les coordinadores i assessores psicopedagògiques de les escoles van concloure que s’havia d’invertir esforços en elaborar una eina de treball que ajudés a cobrir les nostres necessitats.

Amb “La lletra Petra”, la nova prova de lectura que realitzaran els nens, hem renovat la forma i el fons d’aquesta prova, tal i com van explicar la Imma Font i la Teisa Dalmau dilluns a La Vall Infantil. Aquesta renovació permet desenvolupar un conjunto de reflexions que ens ajuden a aprofundir qualitativa i quantitativament en el desenvolupament lector de cada nen i nena, rendiment grup classe i programa lector del centre infantil en finalitzar el segon cicle de parvulari.

Aquesta eina per avaluar el procés lector dels alumnes de P5 aprofundeix 5 nivells:

  • Reconeixement dels fonemes vocàlics i consonàntics.
  • Reconeixement o descodificació de les síl·labes directers simples i directes dobles.
  • Descodificació i comprensió de paraules i pseudoparaules.
  • Descodificació i comprensió de frases amb dos nivells de complexitat gradual.
  • Comprensió lectora de text.

PROGRAMA BINDING

Durant la reunió de coordinadores d’Infantil es va presentar, de la mà de la logopeda de la Universitat de Barcelona Montse Pedra, el Programa Binding, projecte de la UB  que s’està aplicant a les aules d’Infantil dels nostres centres per al bon aprenentatge de la competència lectora. La Montse Pedra va explicar la metodologia d’aquest procés d’aprenentatge i com treballar diferents estructures sil·làbiques perquè els nens vagin agilitzant la lectura de tots els sons i les síl·labes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *