Projecte de música en Educació Infantil

Aprendre música des de petits beneficia el desenvolupament intel·lectual, auditiu, sensorial, de la parla i motriu dels nens.

El projecte de música a Aladern s’està aplicant de manera progressiva en cada curs (P3, P4 i P5) amb el propòsit de gaudir de la música a partir de cançons, danses i ritmes musicals.

La música des de petits és important ja que beneficia el desenvolupament intel·lectual, auditiu, sensorial, de la parla i motriu. Aquest any els nens i nenes de Aladern han après coneixements musicals com per exemple, la diferència entre so llarg i curt, so agut, mig i greu. A més d’explicar-los d’on sorgeix la música i com nosaltres podem veure la música. Per a això, vam explicar què és el pentagrama i on van col·locades les notes musicals. Aprenem ritmes senzills i silencis, cançons, cançons-joc com “Comprau Peix”, que ajuden a l’aprenentatge a partir de gestos, ja que millora la concentració potenciant la memòria. Les audicions d’obres musicals amb una fitxa per a distingir diferents sons, instruments i conèixer diferents obres musicals com ara “El carnaval dels animals de Saint-Saëns” o “El matí de Peer Gynt”, per iniciar-se en la cultura musical.

Es fan exercicis d’expressió corporal, en el qual hi ha un treball en equip i de col·laboració, com són les danses per exemple “Badabá” o “En Joan Petit”, o jocs rítmics corporals on vam gaudir fent música amb el nostre propi cos. Aquest treball millora la coordinació i el control rítmic del cos a més de la dansa lliure, on s’estimula la imaginació i la creativitat. Han pogut gaudir durant el curs d’instruments musicals, veure’ls de prop i poder tocar-los, com els instruments de petita percussió (tambor, maraques, cascavells, triangle), la guitarra, la caixa flamenca i la flauta travessera. Així l’acostar els instruments, s’estimula que en un futur vulguin seguir gaudint de la música però tocant un instrument musical.

El Projecte musical està basat en gaudir i aprendre amb la música reforçant el treball cooperatiu entre els nens i les nenes, sense oblidar els valors de l’esforç i la superació que sempre aporta la música. L’aprenentatge musical des de petits afavoreix el desenvolupament lògic del coneixement, perquè en un futur puguin sortir petits / grans músics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *